top of page

Over mij

(°1983, Gent)
Bram Lattré is een kunstenaar die de beperkingen en mogelijkheden van de menselijke waarneming onderzoekt. Zijn werk bestaat uit interactieve video-installaties, projecties en lichtsculpturen.
 
Sinds 2019 creëert hij beeldend werk onder eigen naam, maar steeds in samenwerking met andere kunstenaars. Dat werd vertoond in kunstencentra in het buitenland zoals San Francisco, Lausanne en Zürich en dichter bij huis op kunstenfestivals zoals die van Watou, Damme en Ieper.

Samen met Thomas Goddyn en Dieter De Planter richtte hij visueel collectief tBEDRIJF op. Met hun instant architecture leverden ze video-, licht-, en audiowerk voor o.a. het Lichtfestival in Gent, het Museum voor Schone kunsten in Gent, het festival van de Gelijkheid in de Vooruit, het jeugdfilmfestival in Gent, Antwerpen en Frankfurt, het festival Digital in Gent, het festival Volta in Anwerpen en Brussel, Museum Night Fever in Brussel, het kunstenfestival Rode Hond, M-idzomer en Ithaka Leuven.

Verschillende kortfilms die hij realiseerde werden geselecteerd voor internationale kortfilmfestivals. Zijn meest recente film 'il muro cattivo' over het socio-ruimtelijke verschijnsel van de gemene muur, werd vertoond in Athene, Jeruzalem, Lissabon, Gent, New York, Sint-Petersburg, Leuven, Lausanne, Londen, Capestrano, Barcelona, Buonos Aires, Athene en werd bekroond met een Transfer Architecture Video Award.
IMG_8392_web-c-Michiel-Devijver_2048.jpg
bottom of page